Η Bvlgari είναι μια από τις πιο γνωστές μάρκες πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων που εδρεύει στην Ιταλία και ο ιδρυτής της ήταν Έλληνας!

Ο ιδρυτής της πολυτελούς μάρκας είναι ο Σωτήρης Βούλγαρης που καταγόταν από ένα ταπεινό χωριό της Πίνδου τους Καλαρρύτες Τζουμέρκων. Σε αυτό το χωριό ήταν γνωστή η τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, μια εκλεπτυσμένη ικανότητα που για γενιές περνούσε από τον πατέρα στον γιο. Έτσι και ο Σωτήρης Βούλγαρης εκπαιδεύτηκε την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας από τους προγόνους του. Ο ίδιος όμως εξελίχτηκε ως εξαίρετος καλλιτέχνης και επιχειρηματίας έχοντας έμφυτες ιδιότητες και μεγάλο ταλέντο.

Η καριέρα του Βούλγαρη ξεκίνησε από την Κέρκυρα όπου και διέμενε το 1877. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νάπολη και τελικά εγκαταστάθηκε στην Ρώμη όπου άνοιξε και το πρώτο του κατάστημα σε κεντρικό δρόμο το 1884, με το όνομα Bulgari. Με τα πολυτελή και εξαιρετικά καλοφτιαγμένα ελληνικά και ρωμαϊκά σχέδια απέκτησε γρήγορα φήμη.

Το πρώτο κατάστημα Bvlgari στη Ρώμη

Μετά τον θάνατό του Βούλγαρη το 1932, την επιχείρηση ανέλαβαν οι δύο γιοί του Κωνσταντίνος και τον Γιώργος ξεκινώντας μια νέα εποχή για την Bulgari. Αλλάζουν το όνομα της πολυτελούς μάρκας χρησιμοποιώντας το ρωμαϊκό αλφάβητο και αλλάζουν το U σε V, όπου και καθιέρωσαν το λογότυπο Bvlgari. Ενίσχυσαν τα κοσμήματα με διαμάντια, ζαφείρια, ρουμπίνια και σμαράγδια, κάνοντας τα καταστήματα γρήγορα δημοφιλείς και στην αμερικάνικη κοινωνία στη δεκαετία του 60. Από το 1967 την επιχείρηση ανέλαβαν οι τρεις γιοί του Γιώργου και επέκτειναν την επιχείρηση διεθνώς. Ανοίξανε καταστήματα στη Νέα Υόρκη, στη Γενεύη και στο Παρίσι και τότε ουσιαστικά άνθισε η επιχείρηση.

Στη δεκαετία του 1970 η Bulgari επεκτάθηκε στην κατασκευή ρολογιών και πρωτοπόρησε σχεδιάζοντας ρολόγια με μπρασελέ σε σχήμα φιδιού.

Ρολόι Bvlgari του 1970

Τα ρολόγια και κοσμήματα της Bulgari παρέλασαν στον κινηματογράφο από διάσημα ονόματα όπως η Sophia Loren και η Elizabeth Taylor, δημιουργώντας διεθνή φήμη στη μάρκα μέχρι και σήμερα.

Η Sophia Loren με κοσμήματα Bvlgari

Σήμερα η Bvlgari απαριθμεί 230 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.