Η Rolex κυκλοφόρησε το πρώτο γυναικείο Datejust το 1957, ύστερα από την μεγάλη επιτυχία της ανδρικής έκδοσης. Το γυναικείο Datejust έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με το ανδρικό. Η αδιάβροχη θήκη (κάσα), η αυτόματη κίνηση και το παράθυρο ημερομηνίας στην θέση 3 του ρολογιού.

Η κάτοχος ενός Rolex Datejust επισκέφθηκε την εταιρία μας για να επισκευάσουμε το ρολόι της που ήταν οξειδωμένο, δηλαδή είχε εισχωρήσει νερό. Στο ρολόι δεν είχε γίνει Service για πολλά χρόνια και οι φλάντζες που έχει για να το προστατεύει είχαν αλλοιωθεί και είχε ως αποτέλεσμα να εισχωρήσει νερό.

Παρακάτω θα σας αναλύσουμε την διαδικασία επισκευής από την WATCHECK.

Παραλάβαμε το ρολόι με Δελτίο Ποσοτικής Παραλαβής το οποίο περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία του κατόχου καθώς και τα πλήρη στοιχεία του ρολογιού.

Ο έλεγχος του ρολογιού γίνεται χωρίς χρέωση και στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται άμεσα. Την ίδια στιγμή ενημερώνεται ο κάτοχος σχετικά με την επισκευή και το κόστος της.

Στις περιπτώσεις όμως που το ρολόι είναι οξειδωμένο, ο τεχνικός της εταιρία μας, κ. Παπαδόπουλος, θα πρέπει να ελέγξει το ρολόι διεξοδικά. Ελέγχοντας ένα – ένα τα εξαρτήματα ώστε να διαπιστώσει ποια χρειάζονται αντικατάσταση και ποια όχι. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ο τεχνικός ενημερώνει τηλεφωνικά τον κάτοχο σχετικά με την επισκευή και το κόστος της. Προχωράμε στην επισκευή αποκλειστικά και μόνο όταν έχουμε την συγκατάθεση του πελάτη.

Ο τεχνικός για να ελέγξει το ρολόι αφαιρεί από τον μηχανισμό το dial (καντράν), τους δείκτες, τον δίσκο ημερομηνίας. Τοποθετεί τον μηχανισμό  συναρμολογημένο στο πλυντήριο υπερήχων. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πλύσης, ξεκινά την αποσυναρμολόγηση ενώ ταυτόχρονα ελέγχει σχολαστικά κάθε εξάρτημα για τυχόν φθορές.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η κατάσταση του ρολογιού κατά τον έλεγχο.

         

Στην παρακάτω φωτογραφία σας παρουσιάζουμε τα εξαρτήματα που χρήζουν αντικατάσταση

Ο τροχός δευτερολέπτου, ο μικρός ενδιάμεσος, ο μεγάλος ενδιάμεσος, το κεντρικό πηνίο, η σωσέ, η τιρέτα, ο κορρέκτορας, βίδα ρόδας κορώνας, βίδα ρόδας ημερομηνίας, βίδες γεφυρών, βίδες fixaze.

Η κάτοχος του Rolex Datejust 69178 μας εμπιστεύτηκε το ρολόι της για να αποκαταστήσουμε την ζημιά που είχε προκληθεί από την οξείδωση. Στην διαδικασία αυτή περιλαμβάνεται το Service του μηχανισμού, η αντικατάσταση των φθαρμένων εξαρτημάτων που προκλήθηκαν από την οξείδωση, η αλλαγή φλαντζών και στεγανοποίηση, η στίλβωση κάσας και bracelet και 2 Χρόνια Γραπτή Εγγύηση.

Ο τεχνικός τοποθετει τον μηχανισμό  στο πλυντήριο για  δεύτερη φορά.

         

Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση

Ο τεχνικός ξεκινά την συναρμολόγη του μηχανισμού και την αντικατάσταση των φθαρμένων εξαρτημάτων αποκλειστικά με αναταλλακτικά απόλυτης γνησιότητας. Ταυτόχρονα γίνεται η λίπανση.

                   

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία συναρμολόγησης του μηχανισμού, τοποθετείται στην ηλεκτρονική μηχανή χρονισμού (παλμογράφος) ώστε να ελεγχθεί η ακρίβεια της κίνησης.

Ταυτόχρονα όλα τα εξωτερικά μέρη του ρολογιού, δίνονται στο τμήμα γυαλίσματος της εταιρία μας.

                   

Ο έμπειρος γυαλιστής της εταιρίας μας, αναλαμβάνει να επαναφέρει την κάσα και το bracelet του ρολογιού στην αρχική κατάσταση. Οι γυαλιστερές επιφάνειες και οι σατινέ αντιστοίχως, στιλβώνονται με τη βοήθεια σύγχρονων μηχανημάτων.

                   

Ο Στιλβωτής διασφαλίζει ότι από τη νέα επεξεργασία, όλες οι άκρες διατηρούνται και δεν στρογγυλεύονται. Χάρη στην πολυετή πείρα του, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το ρολόι σας θα γίνει σαν καινούργιο.

         

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία του στιλβώματος ο Ωρολογοποιός και ο Στιλβωτής ελέγχουν το γυάλισμα για τυχόν ατέλειες.

                   

Στη συνέχεια αντικαθίστανται όλες οι φλάντζες του ρολογιού και ελέγχεται η στεγανότητα του στο μηχάνημα στεγανοποίησης με αποσταγμένο νερό. Στη διαδικασία αυτή ο μηχανισμός δεν είναι τοποθετημένος μέσα στη κάσα. Η κάσα βυθίζεται στο νερό ασκώντας ταυτόχρονα πίεση. Στο μηχάνημα αυτό ελέγχεται εάν στο ρολόι εισέρχεται νερό και αν ναι και απο ποιο σημείο.

Εφόσον το συγκεκριμένο μηχάνημα μας επιβεβαιώσει ότι το ρολόι είναι στεγανό, ο τεχνικός τοποθετεί τον μηχανισμό στην κάσα

και πριν το κλείσει ελέγχει την ακρίβεια της κίνησης του μηχανισμου στον παλμογράφο.

Μετά από αυτό το στάδιο ο τεχνικός σφραγίζει την κάσα και τοποθετεί το ρολόι στο μηχάνημα πίεσης και υποπίεσης. Στο συγκεκριμένο μηχάνημα εξετάζει τη στεγανότητα του ρολογιού, ακολούθως το αποτέλεσμα του ελέγχου εκτυπώνεται και παραδίδεται στο πελάτη.

                   

Στο τελευτάιο στάδιο, το ρολόι τοποθετείτα στο μηχάνημα φόρτισης (μύλος). Σε αυτό ο τεχνικός ελέγχει το σύστημα αυτομάτου. Στο μηχάνημα, το ρολόι παιρνει όλες τις θέσεις που θα έπαιρνε αν ήταν φορεμένο στο καρπό της κατόχου.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μόνο όταν το ρολόι περάσει επιτυχώς όλα τα στάδια. Συνοδεύεται με το Test Στεγανότητας και Γραπτή Εγγύηση 2 Ετών.

         

Σημαντικό: Μην αφήνετε το ρολόι σας με υγρασία. Απευθυνθείτε άμεσα σε εξειδικευμένο ωρολογοποιό. Η Υγρασία στο ρολόι είναι σαν τον ιο. Η οξείδωση μεταφέρεται απο ένα εξάρτημα στο άλλο με μεγάλη ταχύτητα.